Prezentacija Green Side

25 veljače u Maraschino baru održana je promocija tvrtke Green Side. Bilo je to, kratko rečeno, upoznavanje s istinskim vodičem kroz užitak, s vrhunskim domaćim proizvodima koji se svakim danom sve sigurnije približavaju pijedestalu na kojem se nalaze samo najbolji od najboljih

Tvrtka Green Side osnovana s ciljem da u svom programu , tj distribuciji, ima samo vrhunske proizvode malih domaćih gospodarstava. Između ostalog, to su proizvođači vina, rakija, likera, piva, proizvoda napravljenih od voća i samoniklog bilja po receptima naših starih.

Green Side je prvi "klaster" napravljen u svrhu prodaje, distribucije i nastupanja ne samo na hrvatskom tržištu nego i šire. Misija njezinih zaposlenika je raznolikim marketinškim aktivnostima svijetu predstaviti hrvatska gospodarstva jer upravo su ona jedni od najvećih ambasadora izvorne hrvatske kvalitete.

U Zadru su se predstavili Karlić tartufi (maslinovo ulje s tartufima, med s tartufom, razni namazi s tartufima, kravlji i kozji sir s tartufima - kobasica s tartufima), vina Sirotić, Aura proizvodi iz Buzeta (tradicionalni istarski proizvodi od samoniklog bilja poput šipka, kadulje, šumskog voća, rogač,...), pjenušci Colli Euganei, ekološka vinarija Škaulj iz Nadina, vina Sveučilišta u Zadru, vina Commot iz Motovuna, vina Bažon - Gračišće, San Servolo - pivo bujske pivovare, rakije i likeri Suza iz Matulja, rakije i likeri Croatian spirit, vina Veralda iz Brtonigle (posebno su ponosni na Rosé refošk tzv. kralj Roséa, prvak ATP vina u Umagu 2013.)

Zajednički nastup u Zadru bila prva aktivnost tvrtke Green Side gdje je medijima, gospodarstvenicima, ljudima iz HoReCa i retail kanalima predstavila svoju ideju te ponudila degustaciju svakog sudionika ponaosob. Kroz degustaciju i konverzaciju s predstavnicima malih gospodarstva saznali smo zaista mnogo, a najviše o velikom naporu kojeg ulažu kako bi ostvarili svoje snove uz veliku ljubav spram onoga što rade.

"Namjera ovog okupljanja bila je da nešto napravimo ne samo za male proizvođače nego i za Hrvatsku. Postoji toliko kvalitete koja nije dovoljno prezentirana a zaslužuje biti. Osim što prodajemo proizvode, Green Side sve to skupa i prezentira i u Hrvatskoj i svijetu. Cilj nam je obogatiti turističku ponudu ovim klasterom koji zaslužuje svaku pažnju", rekao nam je Pegi Strgačić ispred Green Side-a.

Odabir proizvođača koji su se predstavili u Maraschino baru bio je slučajan, nastavlja Pegi Strgačić. "Odabir je bio nasumičan, jer pored njih ima još mnoštvo vrhunskih proizvođača. Ali svakako se može reći da svaki od ovih proizvođača ima nešto posebno, vrhunsko i unikatno. Npr. Rosé Refošk od Veralde je nešto zaista novo, drugačije od svih drugih roséa, Aura radi svoj proces na način da dvije i pol godine filtraciju ne radi umjetno već prebacuje iz bačve u bačvu dok se ne dobije svoju prirodnu bistrinu. O tartufima ne moram ništa ni pričati, fantastično nešto,... Svi su dakle posebni i kvalitetni!"

Naravno, prvi kome smo prišli od proizvođača je Tome Škaulj iz ekološke vinarije Škaulj iz Nadina. "Došli smo kako bismo predstavili male gospodarstva, našeg podneblja. Ponosni smo što smo među odabranima tvrtke Green Side jer svi koji smo danas ovdje ističemo se određenom posebnošću i vrhunskom kvalitetom. Iako vinarija Škaulj dobro stoji na tržištu, naravno da svaka promocija dobro dođe, pa tako je i s ovom večeras. Uvijek u tim trenucima postoji mogućnost otvaranja i nekih novih tržišta."

Ispred vina Sveučilišta u Zadru predstavila nam se enologinja Marina Pavlović.

Jučerašnje okupljanje kao i svako na kojem se ima priliku sudjelovati ima veliko značenje za male proizvođače. Tako je i s vinima Sveučilišta u Zadru. "Od razmjene iskustava do same prisutnosti, sve je važno i sve daje rezultate.Svojim prisustvom želimo dati doznanja ostalim vinarima da ih pratimo i da smo im potpora u znanstvenim dostignućima na način istraživanja i kroz laboratorijska istraživanja", kazala je Marina Pavlović.

Objavljeno na eZadar.hr